Acte 02: La Festa
Després d’una primera acció que convidava un col·lectiu no humà a explorar el territori d’un camp de golf abandonat, aquesta segona iteració del procés de producció del projecte Anarqueologia d’un camp convoca el col·lectiu humà per generar un ambient festiu i d’exploració a través de la intuïció i el desig com a pràctica de resistència i reivindicació.
Cada persona haurà de portar els seus auriculars i dispositiu mòbil on es reproduirà una playlist de música experimental i serà convidada a explorar, ballar, gaudir, contemplar, relacionar-se o aïllar-se, en moviment continu o en un punt concret del camp.
Activitat amb aforament limitat. És necessària la inscripció prèvia a través del correu casaaymat@santcugat.cat, o bé del telèfon 93 565 70 82.
S’indicarà el punt de trobada a l’activitat un cop formalitzada la inscripció
_______
Anarqueologia d’un camp. Desig i supervivència en un camp de golf abandonat, de Manuela Valtchanova
Anarqueologia d’un camp pretén explorar l’agència de l’acció artística com a estratègia per impulsar diferents formes de resiliència (post)urbana a través de la reivindicació del dret a la ciutat com un dret universal, tant humà com no humà. El projecte parteix de la necessitat d’idear i activar noves formes de supervivència col·lectiva basades en el desig, l’afecte i la imaginació, i cerca la fricció directa amb la realitat mitjançant un camp de golf abandonat des del 2018.
L’exposició presenta una sèrie d’accions directes realitzades al terreny de l’antic camp de golf de Can Sant Joan que pretenen ubicar l’obra artística al llindar entre l’art i la supervivència. A través de la construcció d’una mirada anarqueològica del terreny postnatural, es busca construir un atles de cartografies crítiques que detecten i expliciten possibilitats d’altres presents possibles.
L’objectiu del projecte és poder reclamar la reactivació d’aquest terreny en abandó i la seva presència activa a la ciutat com un camp obert per a l’eclosió del desig. Així, vol explorar com es poden assajar noves modalitats de supervivència i interrelació amb el lloc a través de l’experiència de dos col·lectius – un d’humà i un altre de no humà- convidats a interactuar directament amb el lloc durant un període concret. La intenció és resignificar aquest lloc en disputa i repoblar-lo amb múltiples significats nous amb capacitat de traçar un present alternatiu.
Projecte seleccionat a la convocatòria Projecte artístic de ciutat 2025
Amb el suport de Sorea i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya