habitar la suficiència per a sostenir la vida
Si la crisi climàtica que vivim és resultat d’una ficció, ja llunyana, en la qual la naturalesa és reduïda a “recurs” il·limitat per al benestar exclusiu de la humanitat, i s’associa erròniament la idea de “progrés” a la producció i consum accelerat de productes, plantegem un repte: com (re)aprendre a viure des de la suficiència, per a decréixer i reduir o evitar més danys eco-socials?
Durant aquest esdeveniment, Blanca Callén presentarà els resultats del projecte Habitar la Suficiència per a Sostenir la Vida, una recerca-acció artística i comunitària al voltant de L’Escocesa i el barri del Poblenou que ha tingut com com a resultat un catàleg públic de pràctiques culturals i tàctiques sociotécnicas que ens ajuden a viure des de la suficiència per a així, potser, sostenir millor la vida.
La presentació anirà acompanyada d’una activació de la nostra Casa de Llavors, on intercanviarem llavors i realitzarem un ritual de sembra col·lectiva.
programa
Presentació de resultats del projecte Habitar la Suficiència per a Sostenir la Vida
Blanca Callén ens presenta els resultats del seu projecte. La presentació anirà seguida d’un debat públic sobre quines pràctiques de suficiència podem implementar en L’Escocesa i quines altres pràctiques podem activar en el nostre dia a dia.
Presentació i activació de “Casa de Llavors”
Intercanvi de llavors i ritual de sembra col·lectiva coordinat per Adrianna Szojda.
bio
Blanca Callén Moreu és docent i investigadora. Situa el seu treball en l’encreuament entre els estudis socials de la tecnociència, el disseny i les cultures materials i l’acció política col·lectiva. En els últims anys ha vingut investigant sobre la producció de residus materials i les cultures de la reparació en un context de crisi climàtica. Treballa amb metodologies participatives i des de perspectives epistemològiques feministes. És co-fundadora i membre actiu del col·lectiu Restarters BCN.
Adrianna Szojda és investigadora, ecoagricultora i sòcia de L’Escocesa. Indaga les interrelacions humanes i no-humanes, buscant les possibles vies de comunicació interespecie a través de la plurisensiorialidad i les epistemologies alternatives. El seu camp d’interès abasta educació ecofeminista, sobirania i justícia alimentària, pràctiques regeneratives i noves maneres de crear col·lectivitats, basats en empatia, cura i col·laboració.
El projecte Habitar la Suficiència per a Sostenir la Vida, de Blanca Callén, compta amb el suport de les beques Barcelona CREA 2023