Taller pràctic de creació a través del moviment i la paraula amb Magdalena Garzón, Constanza Brnčić i el grup de recerca amb persones amb diversitat visual. El taller és obert i s’adreça a persones amb diversitat visual o sense.
La sessió vol ser un laboratori obert en la pràctica de la coaudiodescripció en la dansa i la creació col·lectiva. A partir del treball del gest i de la veu, activarem un dispositiu escènic en què la provocació i la confabulació entre moviment i paraula, i viceversa, es convertiran en un joc d’escolta recíproc i de ressonàncies emmirallades.
Aquest taller també forma part de les activitats paral·leles al voltant de la presentació de PEÇA SENSE MI, de Constanza Brnčić, a l’Antic Teatre.
El grup de recerca amb persones amb diversitat visual vinculades a la dansa i a la creació es va crear el 2017 i des de llavors ha anat desenvolupant tallers, trobades, conferències, etc., amb l’objectiu d’investigar les metodologies de coaudiodescripció en dansa com a part del procés de creació, així com de problematitzar i ressituar l’accessibilitat per tal de fer possible el disseny de nous mecanismes de producció cultural que impliquin altres temporalitats i apostin per noves sensibilitats.
Magdalena Garzón és ballarina i coreògrafa, coordinadora del projecte de recerca Aproximació al llenguatge de la dansa: experiència i creació per a persones amb diversitat visual.
Constanza Brnčić és ballarina, coreògrafa i doctora en Filosofia. Col·labora en el projecte de recerca sobre metodologies de coaudiodescripció.
Inscripció prèvia mitjançant correu electrònic a lacapella@bcn.cat o trucant al telèfon 932 562 044.