Artistes: Mercedes Azpilicueta, Cati Bestard, Black Quantum Futurism, Pauline Boudry & Renate Lorenz, Noela Covelo Velasco, Jaume Pitarch, rogerserretricou i Helena Vinent
Renunciar a la linealitat de la història, retirar la mirada sobre un horitzó fix. Desorientar-se per qüestionar un paradigma estable que la modernitat va legitimar definint els conceptes de subjecte i objecte, de temps i d’espai. Un desordre distint cerca posar en qüestió la concepció abstracta i progressista del temps i fer veure com aquest ha tingut un paper fonamental en qüestions relatives al fet colonial, l’explotació, la sexualitat i l’homogeneïtzació cultural afavorint l’exclusió de cossos-altres i de maneres-altres d’habitar el món. El projecte planteja crear un espai per reexaminar el concepte de temps i d’ordenació tot rebutjant la construcció que domina actualment, en la qual el temps s’entén com una línia abstracta que avança d’una manera autònoma i inefable promovent una visió del món destructiva i aplanadora.
Marta Sesé (Lleida, 1992) treballa i investiga des de la pràctica del comissariat, l’edició i la crítica d’art. Els seus interessos giren al voltant de la revisió crítica dels imaginaris, la resistència a l’homogeneïtzació estètica i de l’experiència, les temporalitats i el seu vincle amb la matèria i la construcció de formes de pertinença. Actualment és coordinadora editorial del MACBA i escriu en diferents revistes especialitzades en cultura contemporània. També és cofundadora del projecte Higo Mental. Amb els seus projectes ha estat present en institucions i espais com el Museo Patio Herreriano, Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani, CA2M, MNAC, Conde Duque, Homesession, Dilalica, Akademin Valand, Can Felipa i Arts Santa Mònica, entre d’altres.