Be Tender Motherfucker / Claudia Rebeca Lorenzo i Joel Englund
Programa Corretja amb RACCOON PROJECTS
Performance de Claudia Rebeca.
BE TENDER MOTHERFUCKER. La proposta musical bachata beltza parteix de la bachata com a concepte. Les meves influències van des de Bolivar Peralta fins a Antony Santos, passant per tots els que hi ha entre mig. Construir una cançó és com dibuixar, on s’hi colen tots els meus referents des de l’adolescència fins ara, punk, flamenc i electrònica, entre d’altres. El gest és confrontar mons que al principi són oposats, que mitjançant la construcció musical prenen forma i cos, unint-se en un sol sentiment. Quan composo una cançó, aquesta sorgeix per capes, tenint en compte el que el so construeix espacialment. És un procés orgànic, igual que els dibuixos; els descobriments que sorgeixen en una cançó em serveixen per a la següent. Una no existiria sense l’altra.
Claudia Rebeca Lorenzo és artista resident a Bilbao. Va realitzar el Màster de recerca i creació a la UPV/EHU (Bilbao) i ha participat a l’escola d’art experimental Kalostra (Sant Sebastià) i al Programa d’Estudis Independents del MACBA (Barcelona) dirigit per Paul B. Preciado. Actualment es troba realitzant una residència a Bilbaoarte (Bilbao), el 2020 ha estat resident a Villavergerie (Osca) i el 2019 ha estat artista en residència a Tabakalera (Sant Sebastià). Entre les exposicions més recents destaquen Al voltant d’un cap, Bilbaoarte (Bilbao); La pell descoberta, Art9 (Múrcia); Pastora Foley, Artiaxtx (Bilbao); Talús migdia, Alhóndiga (Bilbao); El sentit de l´escultura, Fundació Miró (Barcelona); Pala de plata, Sala Amadís, (Madrid); Generacions 2020, La CasaEncendida, (Madrid); La seva boca oberta, Sala rekalde, (Bilbao); BI, DOS, TWO, Azkuna Zentroa, (Bilbao); Gos adormit,IRJ, (Logroño); Cap davant Cap, Saló, (Madrid) i Call 2017, Luis Adelantado (València).
Joel Englund
Músic, productor i artista electrònic. Amb seu entre Grisslehamn i Bilbao. En una pràctica que passa per llocs físics i de ficció, per construcció, col·lapsant i combinant la simbiosi entre so i espai. En una recerca de textures emocionals creant paisatges per fer créixer vinyes de records eufòrics de baix ambient lent. Part d’Abyme Nabar, una col·laboració en directe d’ambients sonors improvisats i col·lapsats amb la intèrpret de soroll experimental Myriam Rzm (Bilbao). Cuidador de DAS. Programa Artistes en Refugi, un refugi per a artistes en processos de cura i vulnerabilitat amb Camila Téllez(Xile) i Myriam RZM
