Centres de Gravetat
L’exposició és fruit d’una residència d’investigació i creació de dos artistes de Sabadell que han compartit un taller de NauEstruch durant els mesos d’octubre a desembre de 2024.
Centre de gravetat entès com aquell punt on s’aplica la resultant de les forces gravitatòries que actuen sobre el cos. Com aquell punt del procés creatiu on cada artista se sosté, després de diverses temptatives.
Montse Mármol. Cartes d’amor a les pedres
L’eterna correspondència
La divisió entre natura i cultura ha estat un pilar fonamental en la nostra comprensió del món. No obstant això, aquesta separació rígida es mostra cada vegada més insuficient a l’hora de mostrar la complexitat dels reptes ambientals als quals ens enfrontem.
La interconnexió entre natura i cultura es manifesta de manera evident en la crisi climàtica. La pèrdua de biodiversitat i la degradació dels ecosistemes són algunes de les conseqüències de segles d’explotació, fruit de la visió antropocèntrica que ha subestimat la importància dels ecosistemes.
Cartes d’amor a les pedres, és un exercici col·lectiu per crear un espai de reflexió a través de l’acció, ampliant els marges dels afectes i fent ús del cos com a eina de transformació, diàleg i aproximació.
Xeivi Núñez Morera. Mira’m
Mira’m és una acció artística performativa realitzada el 16 de novembre de 2024 a Sabadell, on la tela de 25×25 metres es converteix en el símbol visible de la precarietat social, cultural i ecològica que afecta el territori. Aquesta instal·lació proposa un espai de reflexió col·lectiva i diàleg sobre la responsabilitat compartida per transformar la realitat.
Mira’m és una invitació a repensar les nostres relacions socials i la nostra connexió amb l’entorn, a través de l’art com a eina per a la transformació ecosocial. La tela, com a element simbòlic, ens fa preguntar-nos sobre el pes que compartim i la nostra capacitat per actuar de manera col·lectiva. Aquesta instal·lació és una crida a l’acció conjunta per canviar les condicions de precarietat que ens envolten i construir una realitat més justa, sostenible i inclusiva.
