El club d’ocellaires és un espai on reflexionar i experimentar creativament sobre els modes que cohabiten amb les diferents espècies d’ocells urbans i altres bestioles. Ja que ampliar la mirada cap a les espècies amb les quals convivim i fer-ho col·lectivament genera, com deia Len Howard, un món més guay.
Durant 5 sessions i a través de diferents textos i sortides, explorarem com ens afectem amb altres subjectes no humans per a especular sobre com volem col·laborar amb ellis.
Les trobades alternaran berenars i sortides a l’exterior amb la finalitat de generar diferents ambients per a les pràctiques creatives proposades. La idea és crear un grup d’afinitat i continuïtat, les sessions estan preparades per a rescatar temes tractats en sessions anteriors i ampliar debats, per tant en apuntar-te al club, et compromets a l’assistència de les cinc sessions. No passa res si a alguna no pots venir, però la idea és generar un grup de continuïtat.
programa
sessió 1: El diari de camp
Dimarts 1 d’octubre de 18h a 20:30h
Presentació de les temàtiques teòriques que guien la recerca: el gir ontològic i les etnografies multiespècie. També pensarem en la generació del diari de camp i parlarem d’altres grups de gabials pel món.
sessió 2: L’observació i l’escolta: esdevenir un altre
Dissabte 5 d’octubre de 9 a 12h
Primera sortida fora de La Escocesa.
Mitjançant diferents propostes, tractarem de fer una aproximació a l’entorn no cientificista, expandint els modes d’acostament creatiu per a la trobada interespecie.
sessió 3: Seguir amb el problema: noves col·laboracions
Dimarts 8 d’octubre de 18h a 20:30h
Farem un mapatge de diferents pràctiques creatives multiespècie: Què estan fent els artistes? Debatrem sobre com generar objectes per a la col·laboració multiespècie. A nivell més pràctic prepararem boles d’aliment per a ocells.
sessió 4: L’observació i l’escolta: esdevenir un altre
Diumenge 13 de octubre de 9 a 12h
Segona sortida fora de La Escocesa.
Mitjançant diferents propostes, tractarem de fer una aproximació a l’entorn no cientificista, expandint els modes d’acostament creatiu per a la trobada interespecie.
sessió 5: Reflexions finals: cap a uns futurs de convivències
Dimarts 15 d’octubre de 18h a 20:30h
Posada en comú dels diaris de camp que hem dut a terme durant aquests dies En què s’ha ampliat la nostra mirada? Per a acabar farem una dinàmica de tancament per a especular futurs i afectes desitjables.
Dies i horaris:
- 1 d’octubre de 18:00 – 20:30
- 5 d’octubre de 09:00 – 12:00
- 8 d’octubre de 18:00 – 20:30
- 13 d’octubre de 09:00 – 12:00
- 15 d’octubre de 18:00 – 20:30
bio
Elena Maravillas és una artista multidisciplinària formada en el camp dels estudis culturals i literaris. La seva pràctica indaga en la comunicació i la construcció de vincles entre l’humà i el més-allà-de-el-humà, creant ponts de connexió i entesa entre subjectes i comunitats i explorant camins per a generar altres maneres d’habitar el món. La producció cinematogràfica apareix com a eina que li permet mirar a i des d’altres llocs, bevent de la tradició del cinema etnogràfic i documental.
Si tens alguna necessitat o pregunta en relació a l’accessibilitat d’aquesta activitat, visita la nostra pàgina d”accés a La Escocesa” fent clic aqui