Col·lecció de mems analògics
Les pantalles ens bombardegen contínuament amb imatges, vídeos i contingut visual que circula a una velocitat frenètica. Els infants i els joves, immersos en aquest flux constant d’informació, es veuen exposats a una cultura visual cada cop més accelerada, en què tot sembla efímer i superficial. Però enmig d’aquest caos d’imatges, hi ha una forma de comunicar-se, de jugar amb el llenguatge visual i de crear significats propis.
Aquesta exposició recull les creacions dels alumnes de 5è de primària de l’Escola Sant Francesc d’Assís, de 1r d’ESO de l’Escola Pia Sant Antoni i del batxillerat artístic de l’Escola Massana, que han donat vida a una col·lecció de mems analògics.
L’exposició s’emmarca dins del projecte Apadrina el teu equipament, impulsat per la Fundació Tot Raval, que connecta centres educatius amb equipaments culturals i del qual La Capella forma part des del 2019 acompanyant els alumnes en un procés de descoberta i reflexió sobre la cultura visual actual. En aquesta ocasió, els alumnes han visitat La Capella i han descobert l’exposició Caca banal. Inspirats per l’obra de l’artista Daniel Moreno Roldán, han explorat com els mems poden ser una eina per reflexionar sobre el món, utilitzant el llenguatge visual de les xarxes socials per expressar-se amb humor, creativitat i crítica.
El resultat? Una col·lecció de mems que ens convida a repensar com les noves generacions fan servir el llenguatge visual per qüestionar, jugar i compartir la seva visió del món.
Equip de mediació: Judit López i Miriam Leal
