Diàleg amb Sara Mesa i Alauda Ruiz de Azúa
Una història és un context
És possible entendre el comportament humà sense tenir en compte el context familiar, socioeconòmic, geogràfic i tants altres de cada persona? De quina manera modifica qui som i com ens relacionem el lloc en què succeeixen aquestes relacions? Aquest context del qual parlem pot ser un poble, una família, un compte bancari o la necessitat de retre comptes davant d’un estat. L’escriptora Sara Mesa conversarà amb la directora i guionista Alauda Ruiz de Azúa sobre la complexitat de les relacions humanes i, alhora, l’intent de narrar-les des de l’escriptura i des del cinema, respectivament.
A càrrec de:
Sara Mesa (Madrid, 1976) resideix des que era una nena a Sevilla. Anagrama li ha publicat les novel·les Cuatro por cuatro (finalista del Premi Herralde de Novel·la), Cicatriz (Premi El Ojo Crítico de Narrativa), la recuperada Un incendio invisible, Cara de pan, Un amor i La familia, a més del molt celebrat volum de relats Mala letra i l’assaig breu Silencio administrativo. La seva obra és reconeguda internacionalment i ha estat traduïda a una vintena de llengües. La seva última novel·la és Oposición (Anagrama, 2025).
Alauda Ruiz de Azúa (Biscaia, 1978) és directora i guionista. Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Deusto i Comunicació Audiovisual per la UPV, es va graduar en Direcció de Cinema a l’ECAM. El 2021 va escriure i dirigir la seva òpera prima, Cinco lobitos, que va rebre 11 nominacions als Premis Goya, va guanyar el Premi Goya a la millor direcció i també els premis Feroz, Gaudí i de Màlaga, entre d’altres, i va ser triada per l’Acadèmia de Cinema com una de les candidates per representar Espanya als Premis Oscar. El 2024 es va estrenar la sèrie Querer, que ha cocreat, escrit i dirigit ella mateixa, juntament amb Eduard Sola i Júlia de Paz. Actualment, treballa en el que serà el seu segon llargmetratge, Los domingos.
Activitat en el marc del Festival En altres paraules.
