agenda

“En aquell llindar on” / Art Nou ’25

En aquell llindar on és l’exposició col·lectiva que Homesession acull aquest any, en el marc d’Art Nou 2025.

Artistes: Marga Estelrich, Alex Luz Palomares, Marc Salas Armengol
Comissària: Manuela Pereira

Inauguració: 4 juliol, 18-21h
Apertura: 4-5 juliol, 18-21h / 6 juliol, 12-15h
Activitat paral·lela: Visita guiada amb les artistes i comissària: 6 juliol a les 13h 

Lxs artistes d’aquesta exposició treballen des del moviment i la inestabilitat, explorant la tensió entre matèria i acció.

Els seus treballs se situen en el llindar on l’objecte deixa de ser estàtic i esdevé rastre de la seva pròpia mutació.
En la fricció es desplega un diàleg entre el que canvia i el que roman. Un moviment entre acoblaments. Les peces es freguen, es desplacen, es reconfiguren. Mai romanen quietes i és en el desequilibri on troben sentit. L’exposició es concep com un entorn viu, un espai de trobada entre la matèria, la petjada i el temps.

Marga Estelrich (Manacor, 2002) Actualment viu a Barcelona on està cursant el grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. La seva pràctica artística parteix de l’interès per la semiòtica des d’un enfoc objectual. La seva obra tracta de relacionar-se amb el paisatge material que conforma l’entorn urbà, assimilable a un procés de desplegament, complementant i juxtaposant materials intervinguts per la vivència. En les seves obres posa especial èmfasi en una metodologia que sovint es basa en el trànsit i la transhumància, explorant el concepte de terrain vague i les afeccions que establim amb les estructures arquitectòniques i els elements que les conformen. Recentment, ha tingut menció d’honor al programa Art Jove IB (2024), i hi ha participat en exposicions col·lectives com Damunt Davall, al Totsol Club (2024) i Dins i més enllà del marc dins el marc de l’Art Palma Brunch (2025).

Alex Luz Palomares (Barcelona, 2001) va créixer a Sant Just Desvern, al Baix Llobregat. La seva pràctica artística investiga la relació entre la construcció i la desconstrucció, entenent l’obra com un acoblament en constant transformació. A través de la repetició, la superposició i el desplaçament d’elements, genera noves relacions espacials i simbòliques que desdibuixen els límits entre gèneres. El seu treball no parteix d’estructures fixes, sinó que es configura a partir de la convivència entre els seus segments, on cada peça altera i redefineix la disposició de les altres, proposant models oberts. Explora la tensió entre l’estable i el mutable, analitzant com els objectes i les formes s’adapten i es transformen segons el seu context. Al 2024, va formar part de l’exposició col·lectiva És evident que una exposició és una exposició, a la galeria Estrany-de la Mota Art Advisors.

Marc Salas Armengol (Sabadell, 2002) Actualment està acabant el grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. La seva recerca se centra en l’acció i en els processos que donen vida a les imatges. Investigant al voltant de la contingència, del mateix acte de pintar, del rastre pictòric, de la noció del temps i del gest. Li interessa allò més essencial de la pintura, la seva morfologia i el seu procés, abordant-la des de la materialitat, com una pràctica que dialoga amb l’espai i el cos. Ha participat en exposicions col·lectives com Òxid de Plom comissariada per Oriol Vilapuig en el marc de la biennal Manifesta 15 a la Galeria SIS (Sabadell, 2024) i ha sigut finalista de Mollet Art ’24 exposant al Museu Abelló (Mollet del Vallès, 2024), i recentment ha sigut becat per la Fundació Guasch Coranty.

En aquell llindar on, és una proposta curatorial de Manuela Pereira Enríquez en col·laboració amb Homesession, el Grup d’Innovació Docent “Art, Professió i Docència” de la Universitat de Barcelona i la Sala d’Art Jove. Participen lxs artistes d’últim curs Marga Estelrich, Alex Luz Palomares i Marc Salas Armengol.

“En aquell llindar on” / Art Nou ’25
Amb el suport de:
En col·laboració amb: