Estats dissociatius al treball (productiu) amb La Metro i Letizia Miro
La Metro i Letizia Miro comparteixen diverses inquietuds, i aquesta sinergia fa que el discurs polític i poètic sigui compartit i amb ganes d’explorar-lo conjuntament. La pregunta de: “Perquè la creativitat i el sexe són problemàtics quan esdevenen transaccions?” fa que dos mons, la indústria cultural i la indústria del sexe, entrin en diàleg. Mentre el capitalisme continua convertint la vida en producció constant, el projecte “Addicció a la feina i estats dissociatius” explora la possibilitat d’altres formes de ser, més enllà de la mercantilització de l’existència. Podem realment dissociar-nos del treball? O la dissociació mateixa és una forma de supervivència? [Col·laboren les performers Tur Morán i Ken Pollet]
bio
Letizia Miro és una escriptora i artista que es mou entre Londres i Barcelona. Doctorada en filosofia a la University of London, ha estudiat a la Poetry School de Londres amb poetes com Jay Bernanrd. Explora temes com el desig, el cos i les seves possibilitats, el poder i les sexualitats dissidents a través del vídeo, l’escriptura i les arts visuals. El seu treball navega entre la intersecció de sexualitats dissidents i condicions existencials, abordant la intimitat, l’autonomia i les condicions materials del capital eròtic. Ha participat en exposicions al V&A, al ICA London i a la Galeria 35m2 a Praga. Ha publicat a revistes com Propel Magazine, Glanta i Kritiker.
La Metro (Catalunya, 1996) és une artiste, investigadore i activiste queer femme. Es posiciona com activista pro-sex, pro-drets i antiracista des d’una objectivitat encarnada per crear dispositius corpo-visuals entramant f(r)iccions feministes, kuir/queers a través de l’art d’arxiu, la performance, l’audiovisual, el fanzín, l’art digital, la instal·lació i la mediació artística. Ha sigut productora de laboratoris d’investigació corpo-sensual a través de la performance i el pole dance. Actualment, està desenvolupant la seva tesi doctoral en Creació Artística per proposar un arxiu sobre el feminisme liderat per les treballadores sexuals de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de reconèixer la memòria de les protagonistes, honrar la seva resiliència i combatre tots els estigmes.
