Visita comentada a l'exposició Georges Didi-Huberman. Al taller del filòsof
Amb Lidia Mateo Leivas.
Investigadora i professora al Departament d’Història de l’Art de la UNED (Madrid), especialitzada en la intersecció de la memòria, la cultura visual, el feminisme i el pensament ecosocial. És doctora en Estudis Artístics, Literaris i de la Cultura per la UAM i el CSIC. Ha comissariat exposicions al Museu Reina Sofía, el CSIC i Matadero-Madrid, i ha estat investigadora al Departament d’Exposicions Temporals del Museu Reina Sofía. També va ser Visiting Scholar a la NYU. Ha publicat articles a revistes com Visual Studies i Memory Studies, i és autora de El reverso de la censura. Cine clandestino durante el tardofranquismo y la Transición (CENDEAC, 2020) i Imaginarios de la clandestinidad. Complicidad, memoria y emoción en nueve tramas (Akal, 2022).
Georges Didi-Huberman és un dels pensadors actuals més influents dins de la filosofia i la història de l’art. El seu espai de treball no és pròpiament un “estudi”, sinó més aviat un “taller”. Aquesta exposició presenta una visió expandida del seu llegat filosòfic atenent el treball directe amb les imatges. Per primera vegada es mostren reunides les seves obres audiovisuals, així com diversos projectes experimentals realitzats amb altres artistes. La proposta convida a apropar-nos al taller del filòsof, el lloc on practica, amb imaginació i constància, el joc d’inventar relacions entre paraules, coses, imatges, persones, formats, disciplines, temporalitats i latituds, fent del pensament una gran taula de muntatge.
Exposició comissariada per Lucía Montes i produïda per la Filmoteca de Catalunya a partir de l’exposició “En el taller del filósofo. Georges Didi-Huberman” al Círculo de Bellas Artes (Madrid, 2024).
