Contactar exposicions — Contactar vidres enfrontats
Activitat conjunta entre les exposicions Amable informal (Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona), curada per Pilar Cruz, i Sumari Astral (Fundació Joan Brossa), curada per Caterina Almirall amb la col·laboració de Clàudia Elies, entorn de l’obra Contactar vidres enfrontats, de Luz Broto.
Trobada entre les curadores, l’artista i participants del projecte. L’activitat vol reunir les persones, tant amigues com desconegudes, que van fer possible l’obra, i compartir amb el públic experiències i materials del procés de realització del projecte, que es va moure per diferents barris de la ciutat de Barcelona del 2022 al 2024.
Començarem l’activitat a la Fabra i Coats a les 11 hores, i, després de la xerrada, ens traslladarem amb transport públic fins a la Fundació Brossa, on acabarem amb un aperitiu. Us hi esperem a totes.
Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia a: https://fundaciojoanbrossa.koobin.cat/broto?idioma=CA
Coincideixen, a la ciutat de Barcelona, dues exposicions que comparteixen una mateixa obra de l’artista Luz Broto: Contactar vidres enfrontats. A la Fabra i Coats, la instal·lació sencera amb les sis parelles de vidres en contacte; a la Fundació Brossa, una parella petita. Vidres de la ciutat de Barcelona de finestres veïnes, properes però desconegudes.
Els dos projectes expositius parteixen de propostes curatorials diferents, però la coincidència ens fa pensar en el senyalament d’alguna mena de zeitgeist, d’interessos compartits entre les persones que formem part del context artístic, cultural i vital d’un lloc i un moment. Segurament, el que tenim en comú és en realitat més que no el que ens separa, o potser el que ens separa és el desconeixement i la distància, i no les diferències. L’espai urbà pot ser un territori per a la convivència d’allò múltiple.
Llegim aquesta coincidència com un esdeveniment que ens explica alguna cosa del nostre temps, de la manera com mirem, pensem, construïm aquest context. En la importància de veure allò que compartim, i, en definitiva, d’entendre el treball en art des d’una mirada més sociològica, com un sistema, com un procés que és comú i que té més a veure amb el conjunt de pràctiques d’un moment i les seves referències i concatenacions que amb els preceptes d’originalitat i genialitat amb els que encara es jutja allò artístic.
Així, l’activitat, finalment, proposa fer el que fa l’artista: posar en contacte les dues institucions que apleguen, entre d’altres, l’obra de Luz Broto. Conjurar plegades l’escurçament de la distància en un recorregut de l’una a l’altra.
Més informació:
https://fundaciojoanbrossa.cat/arxiu-exposicions/sumari-astral/
https://www.barcelona.cat/fabraicoats/centredart/ca/content/amable-informal
