agenda

Diàleg amb Leila Guerriero i Pol Guasch

La literatura com a robatori

De quines parts està feta l’escriptura? Hi ha alguna cosa de pura o pròpia en l’escriptura de cada autor, o, per contra, és tot reescriptura, imitació i robatori? Un diàleg amb Leila Guerriero, periodista i una de les autores de no-ficció més reconegudes de l’actualitat, i Pol Guasch, poeta i autor. Tots dos disseccionaran la seva escriptura –la d’ella, de no-ficció; la d’ell, de ficció– a la recerca de rastres d’altres escriptures, però també de cançons, pel·lícules i mirades.

A càrrec de:
Leila Guerriero (Junín, Argentina, 1967), periodista especialitzada en perfils i escriptora reconeguda per la seva obra en el periodisme narratiu. Va iniciar la seva carrera a Página/30 i ha col·laborat amb mitjans com ara La NaciónEl PaísPiauí i Gatopardo, on és editora per a l’Amèrica Llatina. És autora de llibres com Los suicidas del fin del mundo (2004), Una historia sencilla (2013) i La llamada (2024), i ha rebut premis com el CEMEX-FNPI, el Manuel Vázquez Montalbán i el Grand Prix Blue Metropolis. La seva obra ha estat traduïda a nombroses llengües i l’ha consolidat com una de les grans figures del periodisme literari contemporani.

Pol Guasch (Tarragona, 1997), autor de Napalm al cor (Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2021), novel·la traduïda a una desena d’idiomes. Ha escrit els poemaris Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2021), i la seva última novel·la és Ofert a les mans, el paradís crema (Editorial Anagrama, 2024). El 2022 va guanyar el Premi Talent a Bord del Festival Eñe i el Premi 42 Revelació en català.

Activitat en el marc del Festival En altres paraules.

Diàleg amb Leila Guerriero i Pol Guasch
Amb el suport de:
En col·laboració amb: